SETU: Voor uitwisseling gegevens in de uitzendbranche

Wat is de SETU? En wat niet? Wat kunt u ermee? Deze en andere vragen en de antwoorden vindt u op de vernieuwde website van SETU.

Voor wie nog niet bekend is met de SETU (Stichting Elektronische Transacties Uitzendbranche): de SETU is de organisatie die in Nederland zorgt voor standaardisatie van het elektronisch uitwisselen van gegevens.
Aanbieders (uitzendbureaus) en afnemers (inleners) van flexibele arbeidskrachten gebruiken vaak verschillende pakketten en systemen. Om ervoor te zorgen dat deze systemen toch moeiteloos communiceren en dezelfde taal spreken, is er de SETU.
Door met de SETU-standaarden te werken, vereenvoudigen bedrijven het proces rondom de inhuur van flexibele arbeidskrachten. Daarbij zorgt het gebruik van de standaarden ook voor kostenbesparingen. De ABU is mede-oprichter van de SETU.
De SETU blijft in ontwikkeling. Afgelopen voorjaar is daarom gestart met het project Flexible IT with Ontologies. Doel van dit project is om een gemeenschappelijke data-taal (een ontologie) te ontwikkelen.

Michiel Stornebrink van TNO, dat het project uitvoert:
“Die taal kun je gebruiken voor alle processen binnen en buiten je organisatie. We bouwen de taal op in blokken, die uitzenders flexibel in kunnen zetten.”

OOK VOOR KLEINERE UITZENDORGANISATIES

De gemeenschappelijke taal was tot nu toe vanwege de ontwikkelintensiteit vooral geschikt voor grote bureaus met grote inleners. Nu is een belangrijk doel om de SETU-standaarden ook toegankelijker te maken voor kleinere (uitzend)organisaties.

© 2023 Uitzendbureau Tot uw Dienst. Alle rechten voorbehouden.