Is recht krom?

Wijzigingsdatum 4 juni 2024

Wist je dat je als internationale medewerker dezelfde arbeidsrechten hebt als jouw Nederlandse collega’s? Niet iedereen is daarvan op de hoogte overigens, begrijpelijk want geen enkele internationale kracht kent het arbeidsrecht uit zijn hoofd. Voor uitzendbureaus en opdrachtgevers is het wel de bedoeling om hier eerlijk en transparant mee om te gaan. Doe je dat niet loop je kans op een fikse boete! Gelukkig zijn hier certificeringen en controlechecks voor in het leven geroepen om te voorkomen dat men wordt uitgebuit. (Neemt zeker niet weg dat het alsnog voorkomt!) Iedereen die in Nederland werkt wordt beschermd door de wet.

Even kort wat jouw rechten zijn:
Veilige plek:
–       Een werkgever moet zorgen voor een veilige werkomgeving, een uitzendbureau moet ervoor zorgen dat veiligheidsvoorschriften bekend zijn en eventuele veiligheidsmiddelen uitgedeeld worden.

Werkduur:
–       Volgens de Arbeidstijdenwet mag je niet langer dan 60 uur per week achter elkaar werken.

Minimumloon:
–       Het is bij wet verboden om onder het minimumloon uit te betalen, toch komt het nog regelmatig voor. Als internationaal medewerker heb je het recht om gelijkwaardig verloond te worden.

Cao-bescherming:
–       De meeste sectoren worden beschermd door een CAO, hierin worden bepaalde vastgelegd die belangrijk zijn voor werkgever en werknemer. Wordt dit niet nageleefd dan kan men een klacht indienen.

Goed werkgeverschap: Tot Uw Dienst!
Er zijn meerdere wetten en regels in Nederland die ervoor zorgen dat internationale werknemers rechten hebben en gelijke rechten hebben. Wij vinden het zeer belangrijk dat wetten en regels nageleefd worden, iedereen is gelijk en zo behandelen wij ook iedereen. Gelukkig zijn er strenge wetten voor nationale en internationale arbeidskrachten, zo krom is dat dus niet! Wij streven ernaar, altijd!

Wij zijn er niet alleen voor internationale werknemers, maar juist ook voor nationale werknemers! Zullen we kennismaken?
Neem contact op via 0485 470 026 of mail naar info@uitzendtud.nl.

#arbeidsrecht #vastedienst #flexwerkers #detacheren #uitzendbureau #totuwdienst #wijzijnervoorjou #altijd

Onze nieuwsberichten

We zijn er voor jou, altijd!

We zijn er voor jou, altijd!
Lees meer

BrancheTrends: flex of vast?

Het blijft voor veel ondernemers een lastige keuze: kies ik voor een flexibele schil of kies ik juist voor meer vaste medewerker.
Lees meer

Koester je relaties

Personeelstekorten breiden zich verder uit.
Lees meer